Klanten die steeds weer bij je terugkomen: de mooiste kroon op je werk! Jos Burgers is er een goed voorbeeld van. Begin dit jaar verscheen zijn nieuwste bestseller, De Wet van Snuf, over de kracht van geven. Ik verzorgde de redactie en begeleidde het vormgevingstraject. Van binnenwerk en omslag tot boekenlegger en ansichtkaart. Zoals ik dat ook bij zijn vorige boeken deed. Benieuwd wat Jos van onze samenwerking vindt? Je leest het onder lof.

Inkijkexemplaar

Regelmatig weten ook nieuwe opdrachtgevers Redactiepunt te vinden. Zo werd ik eind 2013 benaderd door de Raad voor Accreditatie. We gingen om tafel en bedachten een aansprekend concept voor het publieksverslag. Het centrale thema? De reikwijdte van vertrouwen. Hoe toepasselijk voor zo’n eerste klus! Ik redigeerde de hoofdteksten en schreef de flankerende stukken, op basis van interviews met medewerkers en externe partijen.

Inkijkexemplaar

Elk jaar brengt Nationale Vereniging de Zonnebloem een eigen vakantiegids uit. Deze gids gaat naar ruim 43.000 vrijwilligers die activiteiten organiseren voor mensen met een fysieke beperking. Van dagactiviteiten tot volledig aangepaste vakanties in binnen- en buitenland. Je begrijpt: toen ik gevraagd werd voor de redactie van deze gids, hoefde ik werkelijk geen seconde na te denken.

Inkijkexemplaar

Natuurlijk kun je ook met kleinere opdrachten bij Redactiepunt terecht. Bijvoorbeeld als je wilt brainstormen over een goede opzet voor je tekst. Als je op zoek bent naar iemand die snel wat woorden voor je op papier kan zetten. Of als je een aantal pagina’s wilt laten redigeren. Zoals Dees van Oosterhout, die een artikel schreef voor het blad Kwaliteit in Bedrijf. Ik redigeerde haar stuk voordat ze het verstuurde. Wel zo makkelijk, en zo gepiept!

Inkijkexemplaar

Driemaal per jaar verschijnt de aanbiedingsbrochure van uitgeverij Van Duuren Management. Een brochure voor inkopers van (internet)boekhandels, met informatie over de te verschijnen boeken. Ik schrijf de commerciële teksten voor deze brochures en denk mee over goede titels. Daarnaast fungeer ik als aanspreekpunt voor vormgevers van boekomslagen. Iedere keer weer een uitdagende klus! Lees ook eens wat uitgever Ina Boer van mijn werk vindt.

Inkijkexemplaar

Wat doe je als je organisatie 65 jaar bestaat? GITP had daar wel een antwoord op. Er werd een redactieteam samengesteld, om een inspiratieboek voor medewerkers en relaties te maken. Als projectbegeleider maakte ik deel uit van dat team. We brainstormden over een goed concept, maakten een lijst met actuele thema’s, verdeelden de hoofdstukken en stroopten de mouwen op. Ik redigeerde alle teksten en coördineerde de vormgeving van omslag en binnenwerk.

Inkijkexemplaar