Eefje Gerits

In 2008 opende ik de deuren van Redactiepunt, een bureau dat gespecialiseerd is in schriftelijke bedrijfscommunicatie. Daarvoor volgde ik een studie Tekst & Communicatie aan de Universiteit van Tilburg en werkte ik ruim zeven jaar bij een van de grootste uitgeverijen op het gebied van vakinformatie in Nederland.

Tekstschrijver, redacteur en schrijfcoach

Als tekstschrijver, redacteur en schrijfcoach help ik opdrachtgevers aan doeltreffende teksten. Dat klinkt heel breed, en dat is het ook. Het ene moment neem ik interviews af voor een jaarverslag of artikel, het andere moment coach ik een auteur bij het schrijven van zijn boek. Of bedenk ik de teksten voor een brochure of website.

Projectbegeleider

Daarnaast begeleid ik volledige projecten, van idee tot verschijning. Websites bijvoorbeeld, maar ook boeken, jaarverslagen en andere communicatiemiddelen. Daarbij werk ik nauw samen met ontwerpers en andere betrokkenen. Zodat niet alleen de tekst, maar ook de vorm naadloos aansluit bij de lezer.

Een oude jas …

In mijn werk staat tekstkwaliteit voorop, en mijn opdrachtgevers waarderen dat. Ik geniet ervan om samen te werken met bevlogen professionals. Om goede ideeën uit te wisselen en op basis daarvan tot rake teksten te komen. Sommige dingen passen je als een oude jas. Voor mij is dat dit vak.